Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

Ingredienser

  • 600 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 400 g potet
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 20 stk oliven, grønn
  • 0.3 ts kajennepepper
  • 1 dl basilikum, frisk
  • salt og pepper

Server med

  • brød

 

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Skjær torskefileten i biter.
  • Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.

 

Saus

 

  • Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.
  • Rør inn tomatpuré og la den surre godt.
  • Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.
  • Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.
  • Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

 

Server med brød ved siden av.

Kilde: 3iuka.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *