Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.
Ingredienser
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- 400 g potet
- 2 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 0.5 dl olivenolje
- 1 ts tomatpuré
- 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
- 20 stk oliven, grønn
- 0.3 ts kajennepepper
- 1 dl basilikum, frisk
- salt og pepper
Server med
- brød
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Skjær torskefileten i biter.
- Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.
Saus
- Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.
- Rør inn tomatpuré og la den surre godt.
- Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.
- Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.
- Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Server med brød ved siden av.
Kilde: 3iuka.no

