I denne oppskriften med laks og pasta brukes pesto som smakstilsetning. En god og lekker rett som er enkel å lage.
Ingredienser
- 600 g laksefilet, uten skinn og bein
- 12 stk cherrytomat
- 400 g pasta, fullkorn
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 3 dl crème fraîche
- 6 ss pesto
- 100 g pinjekjerner
- 100 g parmesan
- salt og pepper
- 2 ss basilikum, frisk
Framgangsmåte
- Skjær laks i terninger og cherrytomater i to.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Stek lakseterningene med smør og olivenolje, og tilsett cherrytomater.
- Rør sammen crème fraîche og pesto, og vend inn i pastaen. Smak til med salt og pepper.
- Vend laks og cherrytomater inn i pastaen rett før servering.
Server med pinjekjerner, parmesan og finhakket basilikum drysset over.
Tips: Bytt gjerne ut crème fraîche med cottage cheese for mindre fett og mer proteiner.
Kilde: 3iuka.no

